Martinská naložená husa podle Marie Sandtnerové

Martinská naložená husa podle Marie Sandtnerové

Váže se k datu: 11. listopadu

Mnozí lidé, zvláště již starší, neradi pojídají pečenou husu, poněvadž těžko ji stravují. Zato však lehce snášejí husu naloženou, která chutí vyrovná se zvěřině a je lehce stravitelná. Nakládati se má však nejlépe husa hodně vykrmená, která se těžko vypéká a svou tučností těžko je stravitelná.

Suroviny na naložení 7 kg těžké husy:

16 dkg cibule, 6 zrnek tluč. pepře, 2 nové koření, 1 hřebíček, sůl,  4 dkg husího sádla,
10 dkg zeleniny (celer, mrkev, petržel), bobkový list, 3 dkg slaniny a 1 dkg strouhané housky (žemle).

Tento článek je exkluzivní obsah pro premiové uživatele

Pohlednice k tomuto datu

Sdílejte svoje vzpomínky, zvyky a tradice

Čtvrtek 2. ledna 2025
v tento den má svátek

Karina Pošlete pohlednici s přáním
Dnes mají také svátek Vasil Ábel Karin