Dušičkové pečivo – „Kosti svatých“, recept

Dušičkové pečivo – „Kosti svatých“, recept

Váže se k datu: 06. listopadu

Na svátky se také pekly „kosti svatých“, bochánky či rohlíky ve tvaru kostí a vyrábělo se nejrůznějšími způsoby, ale nejčastěji se používalo nejlevnější rohlíkové těsto. Tvary pak připomínaly zkřížené kosti, rohlíky, podlouhlé uprostřed promáčknuté žemličky či věnečky splétané ze dvou pramenů.

Recept na sladké kosti:

Suroviny: Budete potřebovat: 500 g polohrubé mouky, 80 g krupicového cukru, 250 ml mléka, 30 g droždí, 100 g másla, 4 žloutky, špetka soli, citronová kůra z 1 citronu a mléko podle potřeby.

Tento článek je exkluzivní obsah pro premiové uživatele

Pohlednice k tomuto datu

Sdílejte svoje vzpomínky, zvyky a tradice

Neděle 24. listopadu 2024
v tento den má svátek

Emílie Pošlete pohlednici s přáním
Dnes mají také svátek Emma Emiliána